WOA Metal Battle 2012

 

WACKEN OPEN AIR & LIVESCENEN PRÆSENTERER
i samarbejde med Devilution.dk, Metalzone.dk, Rockfreaks.net,  EMP Danmark & Jägermeister
W:O:A METAL BATTLE DANMARK 2012

Så er det meget snart at de indledende slag, i dette års udgave af W:O:A Metal Battle, skal stå. W:O:A Metal Battle er over Danmark og nu er tiden til at finde årets vinder, der skal drage til verdens største metalfestival i Tyskland for at nedlægge over 30 modstander fra hele verdenen. Først skal vi dog lige igennem 5 indledende runder og en landsfinale.
Fra hver af de 5 indledende runder kommet ét band videre til aftens finale. Aftens headliner er ingen ringere end de jyske dødskonger DAWN OF DEMISE og der vil også være et par overraskelser under vejs.

DELTAGENDE BANDS TIL W:O:A METAL BATTLE DANMARK 2012

4. APRIL – W:O:A METAL BATTLE feat. DAWN OF DEMISE, STUDENTERHUSET AALBORG
ELECTRIC HELLRIDEPROCESSROTTING HOPESPIT RUSTYVANIR

5. APRIL – W:O:A METAL BATTLE feat. DAWN OF DEMISE, FERMATEN HERNING
CAROCHAINFISTDREADLORDPARIAH SYNDICATE –  THE VISION ABLAZE

 13. APRIL – W:O:A METAL BATTLE feat. DAWN OF DEMISE, GODSET KOLDING
BONEDIAMOND DRIVEFALL OF PANTHEONFEROCITYMONSTAH – + special guest

14. APRIL – W:O:A METAL BATTLE feat. DAWN OF DEMISE, V58 AARHUS
BLOOD LABELDIRETONEPANACEARAPID DOMINANCESICKSEED

3. MAJ – W:O:A METAL BATTLE feat. DAWN OF DEMISE, GIMLE ROSKILDE
BARRICADECOLD NIGHT FOR ALLIGATORSDEFECTO TRUSTED FEWWHAT WORMS INHERIT

5. MAJ – FINALEN! – W:O:A METAL BATTLE feat. DAWN OF DEMISE, PUMPEHUSET KØBENHAVN
Ét band fra hver indledende runde, kommer til at dyste om titlen og pladsen på Wacken Open Air festivalen. Aftenen byder også på et par overraskelser på scenen.

 

 

HVAD ER METAL BATTLE

W:O:A Metal Battle er en talentkonkurrence startet af verdens største Metal festival – Wacken Open Air – tilbage i 2004. Konkurrencen blev iværksat som et initiativ fra festivalens side, som deres bidrag til at booste undergrundsscenen. Det første år deltog 11 bands som blev afviklet på festivalen. Siden da har konceptet udvidet sig markant og i 2012 er mere end 30 lande involveret i konkurrencen.

Konkurrencen herhjemme består af indledende runder og en finale.
Alle bands som deltager i de indledende runder, er nøje udvalgt af en jury, baseret på kunstnernes indsendte materiale.
I 2012 bliver konkurrencen i Danmark afholdt for tredje gang. I 2010 var det BY THE PATIENT som vandt og sidste år var det APHYXION.

I henholdsvis de indledende runder, samt til finalen, er det en jury som afgør, hvilke bands som skal gå videre til den nationale finale, og hvem der i den sidste ende står som vinderen af W:O:A Metal Battle Danmark 2012 slaget.
De involverede i jurygrupperne, er alle erfarende folk fra metalmiljøet i Danmark. Disse værende musikere, anmeldere, producere mm.

Publikummet har fra 2012 runderne, også fået indvirkning på afgørelsen. Den samlede publikumsstemme til hver indledende runde og til finalen, bliver medtaget som ét ekstra jurymedlem.

HVEM KAN TILMELDE SIG
Alle bands som spiller originalmusik indenfor genrerne hård rock / metal, kan tilmelde sig. Bandet må endvidere ikke have en pladekontrakt med et pladeselskab.

Der findes i dag en del gråzoner i forhold til hvornår en plade er udgivet på et ”selskab” eller om det er en distributionsaftale ol. Er I i tvivl og ønsker at deltage, så kontakt endelig Livescenen.

HVORNÅR?
Tilmeldingsfristen er onsdag den 15. februar kl. 12.00!

SHOWTIME!
4. APRIL – Studenterhuset, Aalborg
5. APRIL – Fermaten, Herning
13. APRIL – Godset, Kolding
14. APRIL – V58, Aarhus
3. MAJ – Gimle, Roskilde

DK FINALEN
5. MAJ Pumpehuset, København

HVORFOR ET SHOW SOM METAL BATTLE?
I modsætning til en del andre konkurrencer, hvor det mere handler om smagsdommeri, så er baggrunden for W:O:A Metal Battle at styrke metalscenen. Derfor ser vi i første omgang ikke dette som en konkurrence, men som en mulighed for at sende et dansk upcoming Metaltalent videre til verdens største metalfestival – Wacken Open Air.

I som band, der kommer til de indledende runder, får en unik mulighed for at mødes med potentielle fremtidige samarbejdspartnere og kollegaer. I får også mulighed for på ene-hånd at snakke med juryen, som efter hvert show, vil stå til rådighed for en individuel samtale med jer. Her kan i få kritik af jeres optræden af både positiv og eventuel negativ karakter. Husk på, at disse jurymedlemmer alle er erfarende i metalbranchen og derved er de med til at give jer kyndig viden og in-sight til branchen.

HVAD KAN MAN VINDE?
Når alt kommer til alt, så er W:O:A Metal Battle stadig en konkurrence, og som i enhver anden dyst, så skal der en præmie til. Her heller ingen undtagelse.

De vindende bands af de indledende runder, kommer videre til den store finale i København.
Vinderen af det store danske finaleshow, får retten til at repræsenterer Danmark, ved den internationale final på Wacken Open Air festivalen til august. Dertil vil der, traditionen tro, følge nogle danske spillejobs i kølevandet for vinderen.
For vinderen af den store finale på Wacken Open Air, venter der en drømmepræmie. I tilbydes ganske enkelt en pladekontrakt med ingen ringere end det tyske gigantselskab – Nuclear Blast.

www.metal-battle.com

« »

2 thoughts on “WOA Metal Battle 2012

 1. katrine matthiesen siger:

  hej til jer, jeg er en pige på 18 år der er god til at badtle, jeg skriver selv teksterne men kan for det meste af det i hovedet…elsker det, har dog ikke noget band…
  kunne godt tænke mig via jer at vide hvordan jeg kommer til konkurrencer osv og hvor jeg findet det….min store drøm er at blive tekst forfatter og alde andre evt synge mine sange men jeg er selv god til at rappe og kan da også danse breakdance…
  gider i ikke fortælle mig hvordan jeg kommer igang og kan stille op til de forskellige ting…der nu er. knus katrine…

  1. kasper siger:

   Hej Katrine

   Denne konkurrence er for Metal bands. Jeg vil forslå dig, at du tager kontakt til rette miljø og undersøger mulighederne. Ret din henvendelse til div. arrangører bag hiphop arrangementer, og jeg er sikker på at de kan hjælpe dig i den rigtige retning.

   vh

   Kasper
   Livescenen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *